Отворен ден во Француско Интернационално училиште

Драги деца и родители, Ве покануваме на Отворен ден на нашето училиште на 20ти април, среда, со почеток во 08.30 часот (на локација Стара телевизија). Пролетното утро ќе го започнеме со појадок составен од вкусни француски кроасани, палачинки и чоколадно млеко. Отворениот ден во нашето училиште ќе продолжи со квиз на знаење на тема рециклирање…

EFIS-2016

Интервју со Билјана З. Кракутовска и Веселинка Ковачева

Вие сте основоположници на Француската градинка кoja денеска е дел од Француско интернационално училиште. Кои се вашите почетоци и кој ви беше предизвикот за да се постават вистински стандарди за родителите да им овозможат на децата квалитетно образование во Македонија? Билјана З. Кракутовска: Секој почеток е предизвик, а посебно кога станува збор за отворање на…

Нашите маски

Нашите маски на начин на Пикасо се спремни да учествуваат на натпреварот организиран од ПакоМак

Маски со рециклиран материјал