Quiche-au-fromage

Quiche au fromage

Cuisiner vite et bon, c’est possible! Avec cette recette savoureuse, on découvre le plaisir de régaler nos proches en un minimum de temps.
Aujourd’hui EFIS vous propose « Quiche au fromage »

Semanie-du-gout

Недела на вкусови во EFIS

Со подготовката на оброци од различни кујни во Француското интернационално училиште се обележува неделата на вкусови. Од 5 до 9 октомври, преку процесот на приготвување храна, активности и интерактивни работилници децата секој ден ќе се запознаваат со карактеристиките на некоја од националните или специфичните кујни и вештини на готвење. -Француското интернационално училиште како акредитирано училиште…