Ça va pas non ? He He e He

Вчера учениците на ЕФИС настапија со претставата « Ça va pas non ? He He e He » адаптација на приказните Ça va pas non ? од Стефани Блак и Non non et non! од Миреј Д’ Алансе и која беше спој на песни, театар и танц. Родителите дојдоа во голем број за да им…

Residence de Monsieur l Ambassadeur de France

Првата Светска Војна

Денес, учениците од предметната настава на ЕФИС имаа чест да бидат примени во Резиденцијата на Амбасадорот на Франција во Македонија г-дин Кристиjан Тимоние и да дискутираат околу проектот кој беше направен од нив на тема “Првата Светска Војна”.

Биби во француската градинка ЕФИС во Скопје

Нестрпливи дечиња кои веќе другаруваат со Биби вчера нè пречекаа во француската градинка ЕФИС во Скопје. Радосни ни раскажуваа што знаат за Биби, што им се допаѓа најмногу, што научиле од неа. Илустраторката Маја Џеповска им долови дел од магијата на создавањето анимиран лик. Децата беа пресреќни и заеднички проследивме дел од содржините на Биби.

Mожност и задоволство да готват со шеф Марк

Ова утро, учениците од трето одделение на ЕФИС имаа можност и задоволство да готват со шеф Марк. Тие направија сезонска зеленчуковасупа (тиква, моркови и кромид).
Чорбата беше вкусна. Му благодариме на шеф Марк, кој е секогаш тука за децата.

Готвење во градинка

Готвење во градинка: оваа игровна активност го зајакнува усниот говор кај децата, нивната самостојност и самодоверба, но исто така придонесува во равивањето на нивното културно будење.

Лоран Изел, директор на ЕФИС

Лоран Изел, директор на ЕФИС: Наша задача е да ја зајакнеме врската помеѓу македонското и француското образование Новина оваа година е преселувањето на учениците од предметната настава во нов објект кој се наоѓа веднаш до нашето училиште. Тоа, за нас, значи да се продолжи со отворање гимназија, да се работи на иднината која треба да…

MACÉDOINE – Skopje – École française

Visite de l’EFIS, École française internationale de Skopje. Créé en 1999, l’établissement accueille les enfants depuis la petite section de maternelle jusqu’au CM2, mais peut accompagner les enfants au collège avec le Cned. Près de 80 enfants fréquentent l’école présidée par Jean-François Le Roch, homme d’affaire français, déjà gestionnaire d’autres établissements (Sarajevo, Tirana, St Petersburg…).…

senator-olivie-kadik

Францускиот сенатор Кадик во посета на Македонија

Во рамки на посетата на Балканот, сенаторот и претставник за француските државјани кои живеат надвор од Франција, од денеска до 8 септември Оливие Кадик ќе ја посети Македонија. Сенаторот Кадик планира да го посети Француското интернационално училиште во Скопје (ЕФИС) и Францускиот институт во Скопје (ИФС). Тој ќе оствари средба со директорите на француските компании…

Пет причини: Зошто ЕФИС?

Пет причини зошто да го запишете вашето дете во ЕФИС градинка или училиште Во тек се уписите за основно образование во Интернационалното француско училиште ЕФИС од Скопје. Прочитајте пет причини зошто вашето дете да го запишете токму во ова училиште. Уписите траат до крајот на септември, додека за градинката се отворени во текот на целата година.…