Го посетивме Француското училиште ЕФИС, чие мото е две култури – три јазици

Деца растоварени од премногу податоци, необемни лекции, минимална работа дома, развивање фина моторика, но и критичко мислење – ова се дел од придобивките на францускиот образовен систем, кој во Скопје се применува осма година во ова училиште Сакајќи да го претставиме образованието во нашата земја и кои сè опции ги имаат родителите за своите деца, денеска ве…