Category Archives: Прес и комуникација

Како се одвива наставата во EFIS? – Проф. Мира Скендерова-Атанасовска

Мира – нашата професорка по англиски јазик ќе ни каже зошто е важно децата да учат на повеќе јазици.

Александра Ристовска – професорка во четврто одделение во ЕФИС

Александра е професорка во четврто одделение во ЕФИС. Таа своите знаења ги усовршила во Франција, по што се врати во С. Македонија за да пренесува вредности и знаeња кои ќе разбудат чувство кај децата да ја откриваат разноликоста на француската култура. „ЕФИС дава можност и шанса учениците да успеат со нивно темпо да постигнат солидно […]