Category Archives: Новости и настани

Недела на вкусот во ЕФИС

Од 12 до 15 октомври во ЕФИС традиционално се одржа Неделата на вкусот. Н.Е г-дин С. Бомгартнер, Амбасадор на Р. Франција го отвори настанот, а ние во текот на целата недела уживавме во прекрасните вкусови и мириси благодарение на нашите шефови Марк Де Јонг, Катерина Николоска (@lilys.daughter.kitchen), Викториа Саппин и нутриционистката Надица Илиевска. Француското Интернационално […]

Европски ден на јазиците во ЕФИС

Учениците од Петто одделение со радост ги споделуваат нивните неделни активности по повод Европскиот ден на јазиците: квизови, проекти, дискусии…

ЕФИС – Француска градинка создадена според педагошки модел

Француската градинка е создадена според педагошки модел и не е од згрижувачки карактер.  Таа ја вклучува првата фаза т.н фаза на рано учење која им овозможува на учениците да ја изградат основата која понатаму ќе биде проширена во основното училиште и која ќе им овозможи пристап кон тријазичноста на крајот од нивното учење во ЕФИС, […]

ЕФИС – Основно училиште акредитирано од Министерството за образование на Р.Франција

Основното училиште прима деца на возраст од 6 до 11 години. Покрај на расудувањето и интелектуалната рефлексија се придава значење и на набљудувањето, истражувањето, смислата за уметност, моториката и спортот, креативноста. Наставата се одвива на француски јазик и е во согласност со програмата на Министерството за образование на Република Франција.