• (0)2 3083-321 ; 076 496 521
  • info@efis.mk
  • Str. Nikola Parapunov nu.19 Skopje 1000
  • News

    Нашето училиште со особено задовослтво ги прими градоначалникот на Општина Карпош

    Нашето училиште со особено задовослтво ги прими градоначалникот на Општина Карпош, г-дин Стефан Богоев, Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми и Н.Е. г-дин Кристиан Тимоние, Амбасадор на Франција и г-дин Емануел Римбер, Директор на Францускиот Институт. Тие се сретнаа со Претседателот на Управниот Одбор, г-дин Жан-Франсоа ЛеРок и педагошката екипа кои ја претставија нашата установа.

    Минатата година беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Амбасадата на Франција и Министерството за образование со кое се потврдува и признава нашата образовна програма.