News

Милена Кипријановска – професорка во Прво одделение во ЕФИС

Милена е професорка во прво одделение. Таа работи со ученици полни со енергија, а за неа предизвикот лежи во будењето на креативноста кај децата и развивање на нивните вештини и знаења. 

“Предизвикот за мене да се работи во прво одделение е да се разбуди креативноста кај првачињата и истата да се интегрира во сите домени на учење.” – вели таа.