• (0)2 3083-321 ; 076 496 521
 • info@efis.mk
 • Str. Nikola Parapunov nu.19 Skopje 1000
 • News

  Го посетивме Француското училиште ЕФИС, чие мото е две култури – три јазици

  Деца растоварени од премногу податоци, необемни лекции, минимална работа дома, развивање фина моторика, но и критичко мислење – ова се дел од придобивките на францускиот образовен систем, кој во Скопје се применува осма година во ова училиште

  Сакајќи да го претставиме образованието во нашата земја и кои сè опции ги имаат родителите за своите деца, денеска ве каниме во посета на Француското интернационално училиште ЕФИС од Скопје. Пријатни работни простории за децата и за нивните наставници, тивко, а креативно, работа во мали одделенија од десет до петнаесет ученици, чувство дека никој не е под стрес затоа што е на училиште – ова е првиот впечаток што го добивме кога влеговме во училниците.

  Повеќе – https://www.fakulteti.mk/